Cel mai bun mod de a fi în siguranță față de Covid în Anglia? Nu renunțați la mască

Notă: Opiniile Globaliștilor sunt esențiale pentru a înțelege mecanismele complexe care stau la baza deciziilor politice luate inclusiv în România. Textul de mai jos a apărut pe 20 ianuarie 2022, în cotidianul britanic The Guardian. În septembrie 2020, fundația filantropului Bill Gates a donat fix 3.499.032 dolari publicației The Guardian, cu scopul de a ”realiza reportaje periodice pe teme de sănătate și dezvoltare la nivel mondial, în cadrul secțiunii sale Global Development”. 

Miercuri, guvernul lui Boris Johnson a anunțat că măsurile din planul B pentru Anglia, care au fost puse în aplicare în decembrie, vor fi eliminate. Printre acestea se numără cele legate de purtarea măștilor, devenite neobligatorii în spațiile publice închise (începând cu 27 ianuarie) sau în clasele de liceu (din 20 ianuarie). Este posibil ca Departamentul pentru Educație să le elimine în zilele următoare și din spațiile comune ale școlilor.

Măsurile sunt în contrast puternic cu ceea ce fac alte țări în mijlocul pandemiei Omicron – și să nu uităm că ne aflăm încă în pandemie. Cu un număr zilnic de cazuri în Marea Britanie de peste 100.000 și o medie zilnică de peste 250 de decese, situația noastră se dovedește a fi printre cele mai grave din lume. Deși numărul de cazuri este într-adevăr în scădere, tendința se poate datora în parte măsurilor impuse în planul B, cum ar fi purtarea măștilor și munca de acasă. Există riscul ca eliminarea măsurilor să inverseze această tendință.

Scoția atenuează riscul prin menținerea obligativității în cazul măștilor, în timp ce elimină majoritatea restricțiilor începând de luni. Între timp, SUA este un exemplu de țară care a adoptat măsuri mai stricte pentru a ține pandemia sub control. Săptămâna viitoare, administrația Biden va pune la dispoziție gratuit 400 de milioane de măști N95 (FFP2), în cadrul celei mai mari operațiuni de acest fel din istoria SUA.

Știm că, atunci când se potrivesc bine, măștile de înaltă eficiență fac o treabă excelentă de protecție a purtătorilor și de prevenire a răspândirii infecției. De fapt, la 17 ianuarie, Agenția de securitate sanitară din Regatul Unit și-a modificat dispozițiile pentru lucrătorii din domeniul sănătății, astfel încât masca respiratorie FFP3 trebuie purtată de angajați atunci când ”îngrijesc pacienți cu o infecție suspectă sau confirmată, transmisă pe cale aeriană”. O măsură ce ar fi trebuit luată de mult timp.

Și totuși, când vine vorba de cetățenii obișnuiți, guvernul pare mult mai fericit să arunce prudența în vânt. Pentru britanici, măștile nu mai sunt necesare. Asta nu înseamnă că riscul de a transmite Covid-19 sau de a fi infectat s-a redus. Omicron continuă să fie cea mai infecțioasă variantă a Covid-19.

În timp ce obligativitatea a dispărut, iar unii oameni își vor da jos cu bucurie măștile, mulți vor rămâne pe bună dreptate îngrijorați de Covid-19, de potențialul de a contracta Covid și de efectul pe care lipsa restricțiilor îl va avea asupra vieții persoanelor vulnerabile. De asemenea, oamenii vor fi dornici să evite pauzele la locul de muncă pentru a se izola și a se recupera după boală.

Așadar, cum vă puteți proteja atunci când majoritatea oamenilor nu mai poartă măști? Cel mai bun mod este să purtați o mască FFP2 sau FFP3. Acestea sunt disponibile în farmacii, supermarketuri și online, dar este posibil să fie nevoie să încercați câteva pentru a găsi una potrivită formei feței dumneavoastră. Dacă doriți să evitați să expuneți alte persoane la respirația dumneavoastră, asigurați-vă că alegeți o mască fără clapetă.

Deși sunt ”de unică folosință”, aceste măști pot fi refolosite până când se deteriorează sau devin vizibil neigienice. Vă recomand să folosiți mai multe prin rotație, pentru a le ”decontamina” între utilizări. Măștile cu curele pentru cap se vor potrivi mai bine și pot rezista mai mult. Clipsurile metalice pentru nas (spre deosebire de cele din plastic) se mulează de obicei mai bine pe nasul dumneavoastră, oferind o potrivire mai bună – dar, din păcate, poate fi greu de știut înainte de a le cumpăra ce tip de clips este folosit. În timp ce multe măști certificate de industrie au o mărime standard, sunt disponibile din ce în ce mai multe măști de dimensiuni mai mici.

Sunt disponibile, de asemenea, măști de unică folosință (numite uneori aparate de respirat elastomerice, dacă sunt fabricate din cauciuc). În timp ce acestea pot semăna cu măștile de gaze, cu cartușe externe care conțin filtrele, producătorii le proiectează acum pentru uz public, cu filtre FFP2 sau FFP3 simple și înlocuibile, care se introduc în rama de plastic și nu au un aspect respingător.

Guvernul spune că acum depinde de noi să ne evaluăm propriul risc și modul în care îl vom diminua (cu toate că oamenii sunt sfătuiți în continuare să poarte măști în spații închise sau aglomerate și atunci când se întâlnesc cu persoane necunoscute). Deși s-ar putea să nu avem de ales în ceea ce privește mersul la serviciu sau la școală, putem continua să folosim măștile pentru a ne proteja eficient. Și nu uitați, oricine poate avea Covid… nu doar străinii.

Claire Horwell este profesor de biosănătate la Universitatea Durham și are un contract onorific cu Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs