Adevărul zilei de 6 ianuarie 2021

Adevărul este că 6 ianuarie a fost o zi neagră în istoria republicii noastre. Alimentați de minciunile repetate ale președintelui Donald Trump, mai mulți bărbați și femei au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite pentru a împiedica Congresul să certifice votul Colegiului Electoral. Împreună cu acești bărbați și femei au fost mult mai mulți cetățeni care s-au plimbat, curioși, crezând că au voie să fie acolo. Nu ar trebui să îi punem pe toți la un loc, dar nici nu ar trebui să le dăm o aparență de patriotism infractorilor criminali.

Ashli Babbitt a fost rău intenționată. Veterana din Forțele Aeriene a crezut că este o eroină care salvează republica, când, de fapt, era o intrusă care încerca să oprească votul din sala Congresului. Ea nu poate fi considerată un martir. Camerele de supraveghere care au surprins moartea ei în Capitoliu arată că femeia încerca să spargă geamul ca să deschidă o ușă pentru mulțime. În spatele ușii, membrii Camerei Deputaților fugeau pentru a-și salva viața. Afară, mulțimea ridicase o spânzurătoare, iar unii cutreierau holurile Congresului în căutarea vicepreședintelui Mike Pence, cu intenția de a-l spânzura.

Adevărul este că mulți republicani care au condamnat activitățile din acea zi au încercat acum să susțină că a fost ceva ce merită sărbătorit. Sau că nu a fost rău. Lași precum Kevin McCarthy, viitorul președinte al Camerei, a condamnat ziua, apoi a dat înapoi ca un lingușitor slugarnic al lui Trump. Acum, unii republicani chiar cred că 6 ianuarie este un motiv de sărbătoare, precum asaltul Bastiliei, care a declanșat Revoluția Franceză. Acești Robespierres în devenire își vor pierde capetele în încercarea de a le lua pe ale altora. Niciun conservator nu ar trebui să sărbătorească vreodată Revoluția Franceză.

Dar există și alte adevăruri. Aceste adevăruri despre care presa și democrații ar prefera să nu vorbească. Ei ar prefera să strige ”whataboutism” sau să pretindă că aducerea lor în discuție înseamnă să scuze sau să atenueze evenimentul din 6 ianuarie. Din nefericire pentru ei, pentru a înțelege cu adevărat 6 ianuarie, trebuie să înțelegem alte evenimente și modul cum acestea au fost gestionate.

În 2009, activiștii progresiști au luat cu asalt Capitoliul din Madison, Wisconsin. Wisconsin State Journal a relatat într-un limbaj foarte asemănător cu cel din 6 ianuarie. ”Mii de protestatari s-au grăbit miercuri seară la Capitoliul de stat, forțând ușile, strecurându-se prin ferestre și blocând coridoarele„, a relatat ziarul. Progresiștii încercau să oprească un vot care să submineze puterea sindicatelor. Președinta Nancy Pelosi a calificat forțarea Capitoliului drept o ”demonstrație impresionantă de democrație” și a declarat că este alături de protestatari. Mass-media a fost în mare parte neutră și în niciun caz nu i-a condamnat pe cei implicați.

În Texas, protestatarii au luat cu asalt Capitoliul din Austin pentru a-i împiedica pe republicani să adopte o măsură anti-avort. Prezentatorii de știri și reporterii care au reflectat pentru presa națională i-au scuzat în mod explicit pe protestatari și au făcut din senatorul statului Texas, Wendy Davis, o figură națională, o eroină a feminismului. Ea a profitat de faima sa pentru a obține posturi de realizator TV la CNN și MSNBC.

La Washington D.C., activiștii progresiști au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite cu scopul de a opri votul asupra lui Brett Kavanaugh și de a-i intimida pe senatori. Marile posturi de știri au fost aproape toate de partea protestatarilor. Unii reporteri i-au încurajat în mod explicit pe conturile lor de socializare.

Cele de mai sus nu includ nici măcar eforturile coordonate și concertate ale democraților, începând cu anul 2000, de a trata orice alegeri pe care le pierd ca fiind nelegitime. Bush a fost „selectat, nu ales„, iar Trump s-a trezit acuzat, în mod fals, că ar fi fost cumpărat și plătit de ruși. Stacey Abrams încă neagă că a pierdut, cu complicitatea presei. Iar republicanii încă sunt intimidați și denunțați pentru că neagă legitimitatea alegerilor din 2020.

Concluzia este că toate cele de mai sus ar trebui condamnate. Însă nu o să fim surprinși că unii republicani s-au săturat să respecte niște reguli, după două decenii în care democrații le-au încălcat fără consecințe. Puțini din presă sau dintre democrați vor recunoaște acest lucru. În schimb, vor țipa la mine din pricină că spun TOT adevărul, nu doar partea pe care doresc să o audă. Fără îndoială, în noiembrie, presa și democrații vor țipa că s-a încălcat legea, dacă republicanii câștigă. Ceea ce va agrava și mai mult situația.

Erick Erickson (n.1975) este un blogger și prezentator de radio conservator din Statele Unite. El găzduiește emisiunea radiofonică Atlanta’s Evening News with Erick Erickson, difuzată la postul 750 WSB (AM). În același timp, deține blogul The Resurgent.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs