Varianta Omicron: Vaccinul COVID-19 al Mamei Natură?

dr. Houman David Hemmati

Timp de câteva săptămâni, o mare parte a lumii a fost obsedată de varianta Omicron a virusului care provoacă COVID-19. Ceea ce a început inițial ca un șuvoi de rapoarte mediatice despre o ”variantă îngrijorătoare” foarte mutantă și care se răspândește rapid, originară din Africa, s-a transformat peste noapte într-o isterie globală. S-au închis din nou granițele, s-au perturbat piețele bursiere globale, nenumărate școli și universități au trecut la învățământ online, s-au extins presiunile pentru vaccinare, cu rapel inclus. Unii oficiali din guvernul Statelor Unite au prezis din nou Apocalipsa și au avertizat că familiile nu ar trebui să se reunească în perioada sărbătorilor de Crăciun. Este această teamă și izolare cu adevărat justificată?

Panica a fost alimentată exclusiv de creșterea numărului de cazuri de COVID (dintre care unele ar putea fi atribuite creșterii numărului de teste), ca și de apetența guvernului și a presei de a promova frica și isteria. În calitate de medic și om de știință, cred că este esențial să adoptăm o abordare echilibrată, bazată pe dovezi, pentru a face față Omicronului. Iar când analizăm totalitatea faptelor emergente, există o posibilitate foarte reală ca Omicron să ne conducă spre lumină, în loc de întuneric. Iată de ce:

Pentru a înțelege de ce varianta Omicron ar putea fi o binecuvântare camuflată într-o sperietoare – care ar putea marca sfârșitul pandemiei COVID-19, acționând ca un vaccin al Mamei Natură – trebuie să examinăm de ce această tulpină a virusului este unică. Varianta Omicron are peste 26 de mutații în secvența sa ARN, adică un număr imens de modificări. Printre aceste numeroase mutații se numără o „inserție” în care o nouă literă este introdusă în secvența genetică. Interesant de subliniat, respectiva secvență seamănă cu cea a unui alt coronavirus. Ultimul provoacă răceala comună. Este posibil ca varianta Omicron să fi preluat secvențe genetice de la un coronavirus al răcelii comune (la o persoană infectată cu ambele virusuri) și, astfel, s-a slăbit.

Din cauza numărului enorm de mutații, varianta Omicron este, în multe privințe, un virus complet nou. Se pare că acesta a devenit mai transmisibil în parte datorită capacității sale de a eluda imunitatea, devenind în același timp mult mai puțin mortal. În timp ce numărul de cazuri a crescut vertiginos, datele din Africa de Sud și din Regatul Unit au sugerat că șansele de îmbolnăvire foarte gravă sau de deces au scăzut cu 80% sau mai mult.

De ce este acest lucru atât de important? Pentru că virușii concurează între ei, iar varianta Omicron înlocuiește rapid varianta Delta, mai periculoasă. În curând, aceasta ar putea deveni singurul virus COVID existent, care nu va provoca mai mult decât o răceală puternică la majoritatea oamenilor, în special la cei vaccinați. Și, pe măsură ce se răspândește rapid în sezonul sărbătorilor de iarnă, pe măsură ce călătorim și ne adunăm cu toții – chiar și cu vaccinuri și măști – varianta Omicron oferă efectiv fiecărei persoane contaminate un tip de imunitate pe care niciun vaccin COVID nu ne-a oferit-o până acum: o imunitate robustă, posibil cu acțiune de lungă durată, împotriva întregului virus (mai degrabă decât doar împotriva proteinei spike). Știm din experiența multor altor vaccinuri că expunerea organismului la o versiune slăbită sau atenuată a unui virus viu poate produce cea mai eficientă protecție. Oricine a fost vaccinat împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei, rotavirusului, varicelei, variolei sau febrei galbene a fost de fapt injectat cu o versiune vie, atenuată, a aceluiași virus care provoacă boala.

Așadar, dacă varianta Omicron se comportă ca un vaccin viu, atenuat COVID, care se răspândește rapid în aer, mai degrabă decât prin intermediul unui ac, am putea foarte bine să ieșim din acest sezon de sărbători confruntându-ne, în fine, cu un sfârșit al fazei mortale a pandemiei. Și dacă adăugăm la aceasta disponibilitatea pe scară largă a vaccinurilor pentru cei vulnerabili (plus două tratamente orale recent aprobate de FDA, menite să reducă spitalizarea cu 80%), există într-adevăr o lumină strălucitoare la capătul acestui tunel lung și întunecat. Să privim cu speranță spre 2022. Să îl privim ca pe o oportunitate de a ne vindeca, de a reconstrui și de a merge mai departe.

Notă: Articolul a fost publicat în Statele Unite de Houman David Hemmati, cercetător științific în domeniul biomedical, în Santa Monica, California. Dr. Hemmati a obținut o diplomă de licență în științe biologice la Universitatea Stanford, un doctorat în medicină la UCLA și un doctorat la Caltech. A efectuat un stagiu în medicină internă la Spitalul Stanford, o rezidență în oftalmologie la Institutul de Oftalmologie Wilmer de la Spitalul Johns Hopkins. Are o bursă de cercetare postdoctorală în inginerie chimică la MIT și o bursă clinică la Școala de Medicină Harvard. A co-fondat și ajută la conducerea a două companii farmaceutice care dezvoltă tratamente pentru boli oculare precum degenerescența maculară. A publicat numeroase articole în domeniul cercetării celulelor stem și al bolilor oculare care provoacă orbirea.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs