Cehii s-au trezit, românii încă dorm

Inevitabil, orice protest anti-guvernamental nu poate fi decât ”pro-Rusia”. Așa a stabilit Pro TV și așa se comportă mass-media în general. Știm și de ce.

Mii de cehi au ieșit ieri în stradă, la Praga, pentru a se revolta împotriva guvernului și a scăderii nivelului de trai, în cadrul unui eveniment numit ”Cehia împotriva sărăciei”.

Manifestanții adunați la inițiativa partidului PRO au criticat NATO (cât tupeu, băi nene!), au cerut ”pace imediată” în Ucraina și au transmis autorităților că vor ca Cehia să ”se uite mai întâi la interesele propriilor cetățeni”. Este a doua manifestație de mare amploare desfășurată la Praga, după ce în septembrie anul trecut peste 70.000 de cehi au solicitat, printre altele, ca guvernul lor să nu mai trimită arme în Ucraina.

Cehii nu vor să fie târâți în războiul din Ucraina și văd că acesta este drumul pe care UE și NATO îl parcurg acum. Oare nu pot liderii din Occident să vadă ceea ce este evident pentru oricine nu poartă ochelari de cal? Lăsați Ucraina să își ducă propriul război”, a punctat unul dintre manifestanți.

Bineînțeles, cehii ieșiți în stradă s-au arătat nemulțumiți și de scăderea abruptă a nivelului de trai, pe fondul unei inflații galopante de 16.7%. Fost stat comunist, Cehia are o populație de 10,5 milioane locuitori și este membru UE și NATO. De subliniat că știrea despre mega-protestul de la Praga a fost ignorată de mass-media, iar imagini video de la eveniment se găsesc foarte greu și pe internet, nu doar pe site-urile agențiilor de știri. O modalitate banditească de cenzură prin omisiune, des întâlnită în ultimii trei ani.

Proteste de mai mică amploare sunt și în alte state din UE, în special în Germania. Însă România face notă distinctă. Activitatea guvernului Ciucă pare a fi pe placul cetățenilor.

Cu o inflație de 13,8% anul trecut, comparabilă cu cea din Cehia, România divizată între războinici și pacifiști tinde să se împace mai degrabă cu ideea războiului, care mai are doar un singur pas și ajunge în Republica Moldova. Facturile și coșul zilnic încă nu sunt motive suficient de puternice pentru ca lumea să protesteze împotriva unui guvern de diletanți, sută la sută mobilizat în sprijinul regimului Zelensky. În plus, liderii opoziției (fie că vorbim de partide sau de societatea civilă) evită să mobilizeze masele de teama de a nu fi catalogați drept ”putiniști”. O ștampilă ce pare a fi mult mai blamabilă chiar și în comparație cu cea de ”antivaccinist”.

Brațul forte al statului dirijat de corporații (adept al globalizării de tip Davos) se întărește și devine aproape de neatins pe fondul manipulărilor grosiere și a incapacității populației de a protesta. Cu cât minciunile și propaganda bazată pe fake-uri continuă în ritm susținut, cu atât guvernanții vor simți nevoia de a interveni mai brutal. Fie că vorbim de forța bastonului polițienesc, de cenzura de pe rețelele sociale sau de înscenări de tip securist, capabile să înăbușe orice cuib de rezistență.

Actuala stare de fapt nu diferă față de cea din pandemie. Și ar putea avea efecte infinit mai tragice, dacă hibernarea societății civile continuă în speranța că lucrurile vor reintra în normal așa, pur și simplu de la sine.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Romanii dorm de 200 de ani ,nu e nimic nou.S-au trezit pentru scurte perioade cand au venit strainii si i-au dezvelit de plapumi.Dupa asta s-au culcat la loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs