Joe Biden și al treilea război mondial pentru proști

Cine a avut ”Gură slobodă Biden vorbește pentru a intra în al treilea război mondial” pe cartonașul de bingo al ediției 2022?

Pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește în a cincea săptămână, lucrurile nu merg bine pentru Rusia. Asta nu înseamnă că Ucraina câștigă, dar Rusia a pierdut aproape 10.000 de oameni, potrivit unui raport semi-oficial rus (între timp șters), alte mii au fost rănite, există un număr incalculabil de vehicule blindate, camioane, avioane de atac și elicoptere distruse, iar cinci generali de rang înalt (și chiar mai mulți colonei) au fost uciși.

Poate chiar mai rău, din punctul de vedere al Kremlinului, este că modernizarea militară dureros de costisitoare a Rusiei, care a durat zece ani, s-a dovedit a fi o farsă.

Este momentul în care o conducere occidentală înțeleaptă – o glumă fără haz în aceste zile, știu – ar trebui să pună în practică sfatul antic al lui Sun Tzu.

”Construiește-i adversarului tău un pod de aur pe care să se retragă”, le-a spus el generalilor învingători.

Cu alte cuvinte: Când celălalt este efectiv învins, dar are nevoie să-și păstreze demnitatea intactă, oferă-i o cale de ieșire grațioasă. Nu știi niciodată cât de multă rezistență mai poate opune sau ce lucru disperat-stupid ar putea încerca, dacă insiști să-l forțezi prea tare.

Să nu te războiești este aproape întotdeauna mai bine decât să te războiești, mai ales în cazul Ucrainei. Care Nu-Este-Războiul-Nostru.

Puteți ghici ce face în schimb prezidențiabilul Joe Biden? Dacă ați bifat ”Exact opusul a ceea ce ar fi făcut Sun Tzu”, ei bine… BINGO.

Istoricul și cercetătorul de la Stanford Niall Ferguson are o rubrică de citit obligatoriu în Bloomberg, în această săptămână. El susține că ”Biden greșește profund crezând că poate falimenta Rusia, îl poate răsturna pe Putin și poate semnala Chinei să-și țină mâinile departe de Taiwan”.

Uitați de chestia cu China, cel puțin deocamdată. Nu are legătură cu faptul că Biden își bate joc de noi pentru a intra în cel de-al treilea război mondial. Importantă este viziunea lui Putin asupra câmpului de luptă – și orice rampă de ieșire pe care ar putea să o caute dacă efortul de război continuă să meargă prost.

Și totuși, potrivit lui Ferguson:

”Singurul joc final acum”, spunea un oficial de rang înalt al administrației la începutul lunii martie, ”este sfârșitul regimului Putin. Până atunci, tot timpul cât Putin va rămâne, [Rusia] va fi un stat paria, niciodată primit înapoi în comunitatea națiunilor”.

Această atitudine, împărtășită de britanici, ”ajută la explicarea, printre altele, a lipsei oricărui efort diplomatic din partea SUA pentru a asigura o încetare a focului”. Ferguson spune că ”explică, de asemenea, disponibilitatea președintelui Joe Biden de a-l numi pe Putin un criminal de război”.

Ferguson precizează că ”în est, potrivit experților militari în care am încredere, există un risc semnificativ ca pozițiile ucrainene din apropierea Donbasului să fie serios amenințate în următoarele săptămâni”.

Este exact scenariul despre care v-am avertizat acum trei săptămâni.

”Ucrainenii și-au arătat cărțile”, spune Ferguson. ”Ei sunt gata să renunțe la ideea de a deveni membri NATO; să accepte neutralitatea; să caute garanții de securitate din partea unor terțe părți; să accepte limite ale propriei capacități militare.”

Avem baza pentru un acord de pace, dar retorica dură a lui Biden nu lasă loc de compromis.

Una este să ținem Ucraina aprovizionată cu rachete antitanc și antiaeriene și cred că ar trebui să le dăm tot ce pot folosi. Acesta este bățul.

Morcovul ar trebui să fie discuții de pace care să vizeze neutralizarea Ucrainei (așa cum Kievul a acceptat deja în principiu), protecții sau chiar realinieri de graniță pentru zonele cu majoritate rusă și relaxarea (dar nu eliminarea) sancțiunilor atât timp cât se menține o încetare a focului efectivă.

Dar nu asta face Biden. În schimb, el vorbește în public despre crime de război și în privat despre schimbarea de regim.

Vladimir Putin a fost informat în mod fiabil de către alianța occidentală că ieșirea sa – care în cazul său include, eventual, un pluton de execuție – este prețul pentru oprirea conflictului.

În loc să îi construiască lui Putin o punte de aur spre pace, Biden l-a pus la colț și l-a provocat să atace. Acesta este modul idiot de a începe cel de-al treilea război mondial. Dar de la Joe Biden, la ce altceva vă așteptați?

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs